Με Θέλεις Στην Ομάδα Σου;| John Kelly & Steph Laberis

61502996_2687894341239296_3110806582988898304_n

Ένα καλογραμμένο βιβλίο με χιούμορ και ευαισθησία για τις παρέες, την διαφορετικότητα και το αίσθημα του ανήκειν. Πόσο δυνατή είναι η σύνδεση με τους ανθρώπους, πόσο πραγματικά σημαντική μια κοινότητα και μια όμαδα σε όλες τις ηλικίες! Κι όμως συχνά βάζουμε όρους στις ομάδες μας και απαιτούμε από τα νέα μέλη ομοιομορφία ή ένα είδος πειθαρχίας. Ο John Kelly δημιουργεί μια ζεστή ιστορία για μια Πάπια που δεν πτοείται από απορρίψεις και φτιάχνει μια διαφορετική όμαδα και η ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα Steph Laberis (έχει δηλώσει οτι οι παππούδες της ήταν από Εύβοια) ντύνει το κείμενο με πολύχρωμες, τρελούτσικες εικόνες που προσφέρουν αβίαστο γέλιο!

Η Πάπια θέλει να γίνει μέλος μιας ομάδας αλλά όσο και αν προσπαθεί με μεταμφιέσεις και υπομονή , η αίτηση της πάντα απορρίπτεται από την εκάστοτε ομάδα. Η ομάδα των Λιονταριών αν και προσωρινά ξεγελάστηκε από την πλούσια περούκα που φόρεσε η Πάπια για χαίτη απέρριψε την αίτηση της λέγοντας οτι η φωνή της δεν είναι ανάλογη ενός λιονταρίσιου βρυχηθμού. Έπειτα, η ομάδα των Φιδιών μετα λύπης την ενημέρωσε ότι τα μέλη της ομάδας τους δεν διαθέτουν πόδια, χέρια ή φτερούγες και πρέπει να έχουν το άναλογο συριγμό. Τέλος ο Ελέφαντας έθεσε ως όρο συμμετοχής στην ομάδα τους την καλή μνήμη, ωστόσο η προσόχη της Πάπιας αποσπόταν πολύ εύκολα, η μνήμη της αποδείχτηκε χείριστη και ο παπασμός της δεν θύμιζε ελέφαντες με τίποτα.

Η Πάπια, λοιπόν, αποφασίζει να φτιάξει την δική της ομάδα και θέτει ως όρο κάθε ενδιαφερόμενο ζώο να θέλει πραγματικά να γίνει μέλος. Έτσι δημιουργείται μια ετερόκλητη ομάδα με τη χελώνα, το λαγό και κάθε ζώο που είναι ξεχωριστό και κομίζει κάτι μοναδικό στην παρέα. Η ομάδα αυτή δεχόταν τους πάντες γιατί οπως λέει και η ιστορία ” Όσους φίλους και να έχεις πάντα  χρειάζεσαι και άλλους!”

 

  • Εκδότης: ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ-ΠΥΡΑΜΙΔΑ
  • Συγγραφέας: John Kelly
  • Εικονογράφηση: Steph Laberis
  • Έτος κυκλοφορίας: 2017
  • Σελίδες: 32
  • Ηλικίες: 3-6
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s