Σε εμάς ήρθαν νωρίτερα οι μάγοι με τα δώρα φέτος !

Σε εμάς, λοιπόν, ήρθαν νωρίτερα οι μάγοι με τα δώρα φέτος και μας έφεραν τρία όμορφα βιβλία στο πνεύμα των ημερών και τους είμαστε ευγνώμονες!

Το πρώτο δώρο που ήρθε είναι ένα βιβλίο της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη σε υπέροχη εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια από τις εκδόσεις Σαββάλα. Ένα Παράξενο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και η ιστορία ενός λαγού που δείχνει αλληλεγγύη και συμπόνοια παραβλέποντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένεια του με αποτέλεσμα η καλοσύνη να του επιστραφεί διπλά στο τέλος. ‘Κάνε το καλό και θα το βρεις μπροστά σου’ λέει το δίδαγμα της ιστορίας και της μικρής της θύμισε Το Κόκκινο Γιλέκο του Ρόμπιν από Farnley Jan και λίγο δυσκολεύτηκε να αντιληφθεί γιατί ένας λαγός που η οικογένεια του πεινάει, να χαρίσει τα αχλάδια και να αφήσει νηστικά τα παιδιά του. Ωστόσο, οι εικόνες είναι μαγευτικές και μπορούμε να τις χαζεύουμε με τις ώρες. Και αγαπάμε πάρα πολύ τον μάγο που μας το έφερε και μας βοήθησε να αναπτύξουμε κριτική σκέψη και να προβληματιστούμε.

Το δεύτερο βιβλίο μας ήρθε από Σύρο μέσω πρωτευούσης και μας έκανε να ξεκαρδιστούμε στα γέλια. Ο Ακροβάτης και οι Άλλοι της Ευτυχίας Ηλιάδου από εκδόσεις Μάρτης. Το απολαύσαμε γιατί είναι πρωτότυπο και έχει απίθανη εικονογράφηση που αποπνέει αέρα αιγαιπελαγίτικο. Ήταν κάποτε ένα αγόρι, λοιπόν, και ψάχνει για συμπρωταγωνιστή σε αυτήν την ξεχωριστή ιστορία. Απλό και to the point, ανοίγει κλειδαρότρυπα για τους μικρούς αναγνώστες από την άλλη πλευρά, αυτή της δημιουργίας ενός βιβλίου. Και αγαπάμε και τόσο πολύ τον δεύτερο μάγο που μας το έφερε!

Όσο για το τρίτο βιβλίο του Alex T. Smith Γουίνστον, Επιστροφή στο Σπίτι από εκδόσεις Ψυχογιός αν και μας δυσκόλεψε στα πρώτα δύο κεφάλαια, φτάσαμε αισίως στο έβδομο και απλά το αφήσαμε γιατί σβήσαμε από νύστα. Η δυσκολία μας προέκυψε από το γεγονός ότι είναι το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα για τις περιπέτειες του ποντικού Γουίνστον και αποφασίσαμε αύριο να ξαναγραψουμε το γράμμα στον Άη Βασίλη και να ζητήσουμε το πρώτο της σειράς Γουίστον, Ο Ταχυδρόμος των Χριστουγέννων. Έχει 24 και μισό κεφάλαια, ένα για κάθε μέρα του Δεκέμβρη μεχρι τα Χριστούγεννα και εξαιρετικες ιδεες για κατασκευές. Πλούσιο λεξιλόγιο και μια δυνατη περιπέτεια που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Το βιβλίο αυτό μας ήρθε από έναν μάγο που αγαπάμε πολύ, πολύ και την όμορφη Θεσσαλονίκη που πλέον μπορεί να καμαρώνει ένα πανέμορφο παιδικό βιβλιοπωλείο στην Άνω Πόλη, Έτσι Κάνουν οι Μπαλαρίνες. Τους αγαπάμε τους μάγους μας και μας έκαναν ιδιαίτερα χαρούμενες σήμερα!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s