Ο Μεγάλος Θυμός |Mireille d’Allancé

Ο καιρός προχτές ήταν πάλι καταρρακτώδης καθώς η θεομηνία Θυμός πέρασε από το σπίτι μας. Παράλογες αιτίες, μούτρα ως το πάτωμα, τσιρίδες ακατανόητες. Και μια μαμά σε ρόλο κυρά Δέσποινας να κρατά τον Ζήκο που μαλώνει και δεν μαλώνει με τον Κίτσαρα στην ταινία Της Κακομοίρας .

Αναγνωρίζω όταν ο θυμός προέρχεται από κούραση ή πείνα ,ίσως από την απουσία του μπαμπά που λείπει λόγω δουλειάς, αναγνωρίζω ότι μιλάμε για παιδιά αλλά μετά από τόσες συμβουλές που έλαβα και αρκετό διάβασμα, στέκομαι χαμένη σαν μπροστά σε σταυροδρόμι και δεν ξέρω ποιο δρόμο να πάρω.

Κάποιοι παλιοί λένε και λίγο αγρίεμα δεν βλάπτει, κάποιοι νεότεροι μιλάνε για ηρεμία, υπομονή και ανοιχτή αγκαλιά, κάποιοι άλλοι λένε ότι πρέπει να εξηγούμε λογικά σαν να μιλάμε σε ενήλικα και τέλος δεν λείπουν αυτοί που λένε ότι θέλει ένα τσακ με το μαγικό δάχτυλο και ένα παρηγορητικό ‘αχ και εγώ θα ‘θελα να μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω’.

Συνταγή για τη θυμοθεομηνία: 1) Το βιβλίο Ο Μεγάλος Θυμός 2) θυμόμετρο 3)κουτί με μικρούς θυμωσιάρικους θυμούς 4)καλειδοσκόπιο 5) μπουκάλια με χρυσόσκονη 6) μπαλάκι anti stress 7) αγκαλιά κ υπομονή

Λοιπόν, κάτι που μας βοήθησε από την πρώτη στιγμή είναι ένα δώρο της αγαπημένης θείας που τυγχάνει να είναι και βρεφονηπιοκόμος. Το βιβλίο Ο Μεγάλος Θυμός της Mireille d’Allancé κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ηλίβατον και ενδείκνυται για κόκκινες, φουρτουνιασμμένες μέρες.

Η θεία μάς έκανε ένα θυμόμετρο βασισμένο στο βιβλίο Ο Μεγάλος Θυμός και ένα μαγικό κουτί για να βάζουμε μέσα τον κόκκινο φουσκωμένο θυμό μας. Δεύτερον, έχει βάλει μεσα ενα καλειδοσκόπιο και μπουκάλια με χρυσόσκονη και ασημόσκονη που και μόνο που τα κοιτάς, παίρνουν μακριά το θυμό. Τρίτον, μια μπάλα antistress για πολύ ζούληγμα. Και με την ευκαιρία να πούμε ένα μπράβο σε όλους τους παιδαγωγούς που πάρα τις δυσκολίες, την υποστελέχωση και την υποβάθμιση των σχολείων από το κράτος, κάνουν το κάτι παραπάνω και στέκονται δεύτερο σπίτι στα παιδιά με προσωπικό κόπο και θυσίες.

Το βιβλίο αυτό καθ’εαυτό είναι απλό με δυνατό μήνυμα και ευκολοδιάβαστο από όλες τις ηλικίες. Η κόρη μου επιλέγει να το διαβάζουμε αφ’ότου ηρεμεί αλλά έχω να πω ότι το μαγικό κουτί έχει κάνει φοβερή δουλειά! Και έτσι σήμερα λίγο πριν μια ακατανόητη σιωπή εξελιχθεί σε έκρηξη ηφαιστείου, τα δώρα της θείας έκαναν τον θυμό να εξαφανιστεί σαν μικρό τερατάκι με την ουρά κάτω από τα σκέλια μέσα στο κουτί του.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s