Στο Πικεφί |Μαρία Παπαγιάννη &Ίρις Σαμαρτζή

Έχετε πάει ποτέ στο Πικεφί; Είναι εκεί στην απέναντι ακτή εκεί που “δεν έχει αλλά, ούτε μαμά, ουτε μπαμπά “. Ακολουθήστε τον Λουκ, τον καπετάνιο και τον Φλιπ, τον καλύτερο βοηθό όπως παραδέχεται ο καπετάνιος μα “και αδερφό, Λουκ, και αδερφό” όπως επισημαίνει θιγμένος ο μικρός βοηθός. Ωστόσο, το νου σας στα μεγάλα κύματα και τους καρχαρίες και μην ξεχάσετε να πάρετε κανένα μπισκοτάκι παραπάνω.

Μια θαλασσινή περιπέτεια από ένα παιδικό δωμάτιο, μια ιστορία για το δέσιμο των αδερφών, την συμμαχία απέναντι στην πρώτη εξουσία και την αστείρευτη φαντασία που πλάθει κόσμους μαγικούς. Ζωντανό κείμενο με ευθύ λόγο και έμμετρο κείμενο σχεδόν τραγουδιστό σε σημεία πλαισιωμένο απο ξεχωριστή εικονογράφηση με χρώματα ξυλομπογιάς.

Για εμάς έχει ιδιαίτερη αξία αυτό το Πικεφί γιατί μας ήρθε δώρο από την …απέναντι ακτή που μένει μια πολύ καλή φίλη. Και ας με στεναχωρεί που δεν βλεπόμαστε συχνά, η αόρατη κλωστή της αλληλογραφίας μας ενώνει πάντα ως την επόμενη φορά. “Κρατάμε τα κουπιά γερά,κοιτάμε πάντα μακριά…Εεεοοπ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s