Ο Λύκος και η Πεταλούδα| Χριστίνα Αποστολίδη &Σεραφείμ Στρουμπής

IMG_20191008_134703

Καινούριες παραλαβές, λοιπόν, γιατί οι νύχτες του φθινοπώρου μεγαλώνουν και πρέπει να γεμίσουμε το τζάκι με ξύλα και τη βιβλιοθήκη με παραμύθια. Ο Λύκος και η Πεταλούδα της Χριστίνας Αποστολίδη σε εικονογράφηση του Σεραφείμ Στρουμπή κυκλοφόρησε στις αρχές του 2019 από τις εκδόσεις Μίνωας.

Πρόκειται για την ιστορία ενός λύκου που παραμόνευε και κυνηγούσε όλα τα άλλα ζώα του δάσους τα οποία φυσικά τον φοβόταν. Είπα όλα; Ε! όχι και όλα. Υπήρχε και μια πεταλούδα στο δάσος αρκετά γενναία για τον αψηφά ξέροντας ότι ο λύκος δεν θα την έφτανε ποτέ αφού εκείνη μπορούσε να πετά. Καθώς αυτή άνοιξε τα φτερά της για να πετάξει μακριά,ο λύκος άρχισε να την ακολουθεί και κυνηγώντας την, έφτασε στο ύψωμα. Εκεί στάθηκε να απολαύσει πρώτη φορά τη μαγευτική θέα. Έπειτα, συνέχισε να την ακολουθεί μέσα σε μια σπηλιά γεμάτη σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Σταδιακά, το φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι περνά από πλήθος τόπων και ο λύκος αδράζει την ευκαιρία να σταματά και να κοιτάζει με δέος και θαυμασμό το περιβάλλον γύρω του.

” Τι παράξενο. Τόσες φορές είχα έρθει στο ποτάμι να πιω νερό αλλά ποτέ δεν είχα ακούσει το τραγούδι του” μουρμούρισε κάποτε ο λύκος. Τι παράξενο, πραγματικά, να κοιτάμε γύρω μας χωρίς να βλέπουμε, να μας παρασέρνει το κυνήγι της δουλειάς,της οικογένειας, της ζωής και να αγνοούμε τα μικρά που δίνουν ευτυχία, να ‘παραμονεύουμε’  ευκαιρίες και θηράματα σαν τον λύκο για να γεμίσουμε τα στομάχια μας αλλά να χάνουμε αυτό που μας ξεχωρίζει ως ανθρώπους: τις γνωστικές εμπειρίες και τις αισθητικές απολαύσεις ανάμεσα σε άλλα.

Απλό, προσεγμένο κείμενο, ιδιαίτερη εικονογράφηση με ζεστά χρώματα, σκληρόδετη έκδοση καθιστούν το βιβλίο ιδανικό για συναναγνώσεις αγκαλιά με τους λιλιπούτειους αναγνώστες. Συνιστάται για ηλικίες 3-6 !

Advertisement

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s