Χριστούγεννα με τον Paddington!

IMG_20181204_101737.jpg

Στη χώρα μας γνωρίσαμε τον Paddington από την ομώνυμη ταινία που προβλήθηκε στους κινηματογράφους πριν λίγα χρόνια και από το μοναδικό έργο του Michael Bond που κυκλοφορεί στα ελληνικά ‘Ένα αρκουδάκι που το λένε Πάντινγκτον’. Υπάρχουν, ωστόσο, παραπάνω από είκοσι τίτλοι της ίδιας σειράς που ακόμη δεν έχουν μεταφραστεί αλλά αναμένουμε με λαχτάρα έως τότε.

Για μαθητές, λοιπόν, της αγγλικής B και C senior τάξεων, ένα συναρπαστικό δώρο θα ήταν ένα από τα βιβλία της σειράς σε αυθεντική έκδοση για να απολαύσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων κάνοντας εξάσκηση μέσα στις γιορτές. Εμείς σας προτείνουμε το ‘Paddington and the Christmas Surprise’ εικονογραφημένο από τον R. W. Alley. Ο αρκουδάκος ανακοινώνει ότι θα πάει ολόκληρη την οικογένεια Brown σε ένα εμπορικό κέντρο να δούνε τον Άγιο Βασίλη και το εργαστήρι του καθώς θα κάνουν βόλτα με ένα τροχοκίνητο έλκηθρο μέσα στο κατάστημα. Όταν όμως βλέπει ένα φάρο που αναβοσβήνει, αθώα πιστεύει ότι είναι χαλασμένο και σπεύδει να το επιδιορθώσει. Η οικογένεια ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τον Paddington  και ζητά τη βοήθεια του υπεύθυνου του εμπορικού ο οποίος δεν φαίνεται και πολύ ενθουσιασμένος με τον αρκουδάκι.

Μια γλυκιά ιστορία με ωραίο κείμενο και πολύχρωμες εικόνες που θα εξιτάρει το ενδιαφέρον μαθητών αγγλικής. Γεμάτο με χριστουγεννιάτικο λεξιλόγιο, πλούσιο σε χρήσιμα επίθετα, ευκαιρία για επανάληψη παρελθοντικών χρονών κυρίως Past Simple και Continuous και φυσικά τόσα ρήματα (announced, exclaimed, agreed) που θα κάνουν καιρό να χρησιμοποιήσουν το say ξανά!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s